A C-vitamin roncsolja a rákos sejteket

A C-vitamin fokozza és szabályozza szervezetünkben az immunrendszer és számos más életfontosságú anyagcsere folyamat működését.

A C-vitamin fokozza és szabályozza szervezetünkben az immunrendszer és számos más életfontosságú anyagcsere folyamat működését.

Az emberi szervezet képtelen az C-vitamin előállítására –nem rendelkezik olyan enzimmel, ami a cukorból C-vitamint képez– így kívülről kell bejuttatni, elsősorban citrus-félék és zöldségek segítségével. – A téli időszakban szervezetünk ellenálló képessége legyengül, védekező képességének javítása érdekében ezért ajánlatos nagyobb adag C és D-vitamint fogyasztani – hangsúlyozta dr. Mándi László, a Debreceni Orvostudományi Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék tutora, belgyógyász és háziorvostan szakorvosa.
Mint azt a szakembertől megtudtuk, sportolás, vagy főleg meghűléses betegség esetén felnőttként naponta 500-1000 mg C-vitamin adható szájon át, gyermekeknél ez a mennyiség 200-300 mg.

Megadózisú C-vitamin

Dr. Mándi László elmondása szerint az úgynevezett magas dózisú C-vitamin kúra a daganatos betegségek esetében lehet hatásos; s bár a kezelést mintegy 40 éve alkalmazzák, mind a mai napig nagy viharokat vált ki szakmai körökben.
– Megadózisú C-vitamin kúráról akkor beszélhetünk, ha infúziós formában 10-20 ezer mg vagy efeletti C-vitamint adunk a betegeknek, mely peroxidáze reakciót indít: roncsolja a rákos sejteket, ugyanakkor az ép sejteket nem bántja. Emellett fokozza a kollagén képződést, segíti a daganat betokozódását és rontja a vérellátását – tudtuk meg a belgyógyásztól, aki 5 éve alkalmazza a magas dózisú C-vitamint daganatos betegeknél, majd aláhúzta: a C-vitaminos infúziós kezelés mellett rendkívül fontos a vesefunkció követése, bizonyos típusú vesekövesség esetén nem is alkalmazható.
Hatékonyabb felszívódás
A vízben oldódó vitaminok, így a C-vitamin pár órán belül kiürül a szervezetből. Egy új technológiának köszönhetően, a kutatók azonban kifejlesztették a mikroszkópikus zsírbuborékba  csomagolt, úgynevezett liposzómás C-vitamint, amelyet hosszabb ideig tárol a szervezet és magasabb vérszérum szintet biztosít. A stressz, a helytelen táplálkozás, a vegyi anyagok, folyamatosan bombázzák szervezetünket. Az oxidációt és a szervezetünkben lévő szabadgyököket pedig csak az antioxidánsokkal lehet csökkenteni. Erre az egyik legjobb módszer a folyékony formulájú liposzómás C-vitamin. A C-vitaminnak szervezetben való hasznosulásához el kell jutnia az emésztőszervekig és a vérkeringésbe jutva a sejtekhez. A liposzomás C–vitamin gyártása során alkalmazott megfelelő technológia segítségével olyan apró gömbök (liposzómák) jönnek létre, amelyek membránja (külső burka) igen hasonló az élő sejtekéhez, ezért a liposzómákban lévő C-vitamin könnyen bejut a sejtek belsejébe, szelektíven célba juttatva a bennük lévő hatóanyagokat. – Míg egy tablettás formában bevett C-vitamin 20-40 százaléka szívódik fel maximum, a liposzómás aszkorbinsav 60-80 százaléka is hasznosul a szervezetben. Szedése immunerősítésre javasolt, s –amennyiben a rákosbeteg jobb egészségügyi állapotban van– a megadózisú

C-vitamin terápia után vagy mellette kiegészítésként ajánlható – fogalmazott dr. Mándi László.
Egy mellrákot túlélő asszonynál, a betegség után 6 évvel (2013-ban) csontáttétes (koponyacsontban, gerinccsontokban, több bordában, medencecsontban, hosszú csöves csontokban megjelenő) daganatot állapítottak meg. – Teljesen lerobbantam, nem tudtam járni, de az is hatalmas fájdalmat jelentett ha az ágyban az egyik oldalamról a másikra akartam fordulni. Az onkológiai kezelések mellett rátaláltam a megadózisú C-vitaminra, s idén január 2-tól június 28-ig folyamatosan heti háromszor kaptam a kúrát – fogalmazott a neve elhallgatását kérő 58 éves nő. Hozzátette: a C-vitamin folyamatos alkalmazása közben a tumormarkerek csökkentek, és testileg is megerősödtem. Sőt az utolsó hónapokban már fájdalomcsillapító gyógyszert sem kellett szednem, mert remekül enyhítette azt is. A magas dózisú kezelés befejeztével a liposzómás C-vitamint kezdtem el szedni, ami érezhetően jó hatással van a szervezetemre.

A C-vitamin élettani hatása:
A C vitamin immunrendszerünket ellenállóvá teszi  a fertőzésekkel szemben, emellett a fájdalmat is csillapítja, például az ízületi gyulladás esetében. A megfázással, illetve az influenzával szemben is hatásos fegyver. Megelőzi a zúzódások kialakulását, gyógyítja a horzsolásokat, illetve erősen és egészségesen tartja az izmokat a csontokhoz rögzítő ínszalagokat és inakat, az ízületeket, valamint az ínyt. Antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket, amelyek a sejtek öregedését vagy rákos elfajulását idézhetik elő. Megelőzi a szívbetegség, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a nátha vagy az influenza, a hályog, vagy akár az asztma és az allergia kialakulását is.

Forrás: boon.hu