Csökkentett deutérium víz

Csökkentett deutérium víz

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1992-ben deutérium megvonással kapcsolatos kutatások, termékek fejlesztésére, a daganatos betegségek gyógyítására és megelőzésére alakult. A cég termékei a csökkentett deutérium víz család.

Ma már többféle kutatás is bizonyítja, hogy a deutérium megvonásnak jótékony hatásai vannak a daganatellenes terápiák során. Ezek a termékek teljesen új megközelítést biztosítanak a daganatos sejtek osztódásának gátlására.

Deutériummegvonás

A természetben megtalálható deutérium biológiai szerepének, élettani jelentőségének felismerése, a vízben és szerves molekulákban megtalálható deutérium hidrogénre történő stratégiai cseréje megnyitja az utat a daganatos és metabolikus betegségek eredményesebb kezelése és megelőzése felé. A deutériummegvonás terápiás alkalmazása széles körű lehetőséget kínál a jelenleg rendelkezésre álló terápiák hatékonyságának növelésére, emellett más hatásterületeken is ígéretes új lehetőséget nyithat. Az elmúlt évek nemzetközi kutatásai igazolták az eljárás pozitív hatását a szervezet ellenálló-képességére, a fizikai teljesítőképességre, a hosszú távú memóriára, összefüggést mutattak ki az ivóvíz deutériumtartalma és a depresszióra való hajlam között, és kimutatták az eljárás öregedésgátló hatását is.

A deutérium biológiai szerepének, élettani jelentőségének felismerése új távlatokat nyit a gyógyászatban, a deutériumcsökkentés Somlyai Gábor által elindított kutatása jelentős szerepet tölthet be a jövő orvostudományában.

IV. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia

A IV. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia 2019. október 17–18-án kerül megrendezésre Budapesten. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása és klinikai alkalmazása során elért legújabb eredmények bemutatása, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése a daganatellenes kutatásban, a megelőzésben, más betegségek, ezen belül elsődlegesen a metabolikus betegségek kezelésében és az öregedéskutatásban. A konferencia széles tudományos fórumot kíván biztosítani a tudományterületen tevékenykedő hazai és külföldi szakemberek, kutatók, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással legfrissebb eredményeiket. A konferencia tudományos tartalma mellett a kapcsolatépítést is lehetővé teszi, különleges lehetőséget biztosít arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató szakemberei.

A konferencia hivatalos honlapja: http://www.deuteriumdepletion.com

Egyetemi professzorok nyilatkoztak a deutériumdepléció kutatásáról, annak tudományos értékéről és lehetőségeiről a III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencián. A nyilatkozatok megtekinthetők itt.

Forrás: hyd.hu