Szent László Kórház Onkológiai Centrum

Szent László Kórház Onkológiai Centrum

Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.

A daganatos betegek sokszor hosszabb-rövidebb ideje fennálló panaszokkal kerülnek a vizsgálatokra, és a szűrővizsgálatok alapján merülhet fel a daganatos betegség gyanúja. A daganatos megbetegedések bizonyos típusai viszont önvizsgálattal is felismerhetőek lehetnek. Érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hiszen az időben elvégzett szűrővizsgálatnak köszönhetően a betegség akár még panaszmentes állapotban is felismerhető és kezelhető lehet.

Az onkológiai diagnosztikai vizsgálat során lehet megbizonyosodni róla, hogy valóban daganat áll-e a tünetek hátterében.

Ha igen, akkor szükséges megvizsgálni a daganat nagyságát, szövettani típusát, az áttétek jelenlétét. Vizsgálni kell a beteg általános állapotát és a társ-, illetve kísérő betegségeket is.

A diagnózis felállítása a beteg részletes kikérdezésével és fizikális vizsgálatával kezdődik. Ezt követik a műszeres és laboratóriumi vizsgálatok, melyek felderítik a kóros eltéréseket. A biztos diagnózishoz mintavételre, illetve hisztológiai vagy citológiai vizsgálat szükséges. Ennek segítségével megállapítható az is, hogy az elváltozás jó- vagy rosszindulatú.

A daganat kiterjedtségének felderítése is lényeges a pontos diagnózis felállításához. Ez történhet ultrahang, röntgen és más diagnosztikus eljárások segítségével is.

Miben vagyunk mások?

A Duna Medical Center a magyarországi magán-egészségügyi ellátás egyik legjobban felszerelt központja, ahol elhivatott, nemzetközileg is elismert szakemberek dolgoznak a betegek gyógyulásáért.

A Duna Medical Centernél minden pácienseink egészségének megőrzéséért, és gyógyulásáért történik. Már a kezdetektől mellettük vagyunk, legyen szó magzati diagnosztikáról, gyermekgyógyászatról, felnőtt szakrendelésekről, vagy éppen a legkülönbözőbb sebészeti beavatkozásokról.  Személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk szinte az összes terápiás területen, a legmodernebb berendezésekkel. Olyan munkatársakkal dolgozunk, akik közül sokat a szakma legjobbjainak tartnak. Mi ebben hiszünk, ez tesz minket egyedivé.

Modern diagnosztika

Kizárólag a Duna Medical Centerben érhető el a GE Voluson E10 3D/4D ultrahang készülék, mellyel sokkal hatékonyabbá válik, és új dimenziót nyit a magzati fejlődés vizsgálata. A legújabb gépekkel felszerelt radiológiánkon az alacsony dózissal működő röntgenünk mellett különlegesen felszerelt 3 dimenziós, szöveti mintavételre alkalmas Hologic mammográf készülékünk, valamint csontdeniztométerünk is a pontos diagnózist segíti.

Precíziós, minimál invazív sebészet

Sebészetünk műtőblokkját orvosaink számára egyedileg, minden igényt kielégítően terveztük meg. Különleges kialakítású műtőinkben minimál invazív atroszkópiás, Arthrex Synergy HD3 tornyot szereltünk fel, melynek segítségével nem csak diagnosztikára, hanem terápiás ellátásra és speciális ízületi mozaik plasztikák elvégzésére is van lehetőség. A műtőnkben elhelyezett 3D Endo-eye endószkópos laparoszkópia az egyik legkorszerűbb műtéti eszköznek számít. A nálunk alkalmazott FESS technológia az endoszkópos orrmellék és arcüreg sebészetben jelent minőségi javulást, és kényelmesebb gyógyulást.

Kiváló, elkötelezett szakemberek

Munkatársaink kivétel nélkül a modern nemezetközi gyakorlat mellett kötelezték el magukat. Orvosaink és konzulenseink elismert szakemberek, többen külföldről tértek vissza, és nálunk folytatják karrierüket. Ezzel biztosítjuk a világszínvonalú ellátást.

Teljes körű szolgáltatás, egy intézményben

Olyan magán-egészségügyi intézményt alapítottunk, ahol nemcsak az ellátás magas színvonalú, hanem betegeink modern, kényelmes környezetben kapják meg a szükséges kezelést. Szakrendelőnk és egynapos sebészeti központunk 2015. július 21-én kezdte meg működését, 2018-ban fejezzük be a a Duna Medical Center kórházának építését. Ezzel Magyarországon elsőként jön létre egy világszínvonalú komplex magán-egészségügyi intézmény.

A Duna Medical Center szakorvosai másodvélemény nyújtásával is segítségükre lehetnek, hogy pontosabb, összetettebb képet alkothassanak állapotukról.

Onkológiai kontroll vizsgálat

Onkológiai professzori kontroll vizsgálat

Onkológiai professzori konzultáció

Onkológiai szakorvosi vizsgálat

Honlap: dunamedicalcenter.org